Resepi Acar Limau / Acar Ikan Masin - Dapur Kak Noor : Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar.

Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni. Acar tidak boleh di biarkan didalam periuk atau kuali lebih dari 1 hari. Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Kacau dan biarkan hingga rempah wangi kemudian masukkan sedikit air.

Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni. Acar Ikan Masin ~ Resepi Terbaik
Acar Ikan Masin ~ Resepi Terbaik from 3.bp.blogspot.com
Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Acar yang siap di masak di masukan kedalam beden besar. Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni. Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Rasa masin dari limau jeruk dan lobak putih sudah mencukupi. Masukkan cili mesin dan goreng sampai naik minyak. Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Masukkan bahan 8,9, dan 10.

Agak2 colour hijau kulit limau tu bertukar keperangan.**jgn rebus terlalu lama.

Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni. Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar. Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Acar tidak boleh di biarkan didalam periuk atau kuali lebih dari 1 hari. Kacau dan biarkan hingga rempah wangi kemudian masukkan sedikit air. Masukkan cili mesin dan goreng sampai naik minyak. Masukkan bahan 8,9, dan 10. Proses penyediaan acar limau 'telur buaya'. Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Acar yang siap di masak di masukan kedalam beden besar. Agak2 colour hijau kulit limau tu bertukar keperangan.**jgn rebus terlalu lama. Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Rasa masin dari limau jeruk dan lobak putih sudah mencukupi.

Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar. Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Proses penyediaan acar limau 'telur buaya'.

Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Resepi Acar Buah Paling Sedap | Mek Jue's Kitchen "Cooking With Love"
Resepi Acar Buah Paling Sedap | Mek Jue's Kitchen "Cooking With Love" from www.hazurahashimbani.com
Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni. Rasa masin dari limau jeruk dan lobak putih sudah mencukupi. Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Proses penyediaan acar limau 'telur buaya'. Acar yang siap di masak di masukan kedalam beden besar. Kacau dan biarkan hingga rempah wangi kemudian masukkan sedikit air.

Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar.

Proses penyediaan acar limau 'telur buaya'. Agak2 colour hijau kulit limau tu bertukar keperangan.**jgn rebus terlalu lama. Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Masukkan bahan 8,9, dan 10. Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni. Acar tidak boleh di biarkan didalam periuk atau kuali lebih dari 1 hari. Rasa masin dari limau jeruk dan lobak putih sudah mencukupi. Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Masukkan cili mesin dan goreng sampai naik minyak. Kacau dan biarkan hingga rempah wangi kemudian masukkan sedikit air. Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar. Acar yang siap di masak di masukan kedalam beden besar.

Agak2 colour hijau kulit limau tu bertukar keperangan.**jgn rebus terlalu lama. Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Acar tidak boleh di biarkan didalam periuk atau kuali lebih dari 1 hari. Masukkan cili mesin dan goreng sampai naik minyak.

Masukkan cili mesin dan goreng sampai naik minyak. Kalamansi Chutney / Acar Limau Kasturi - Lisa's Lemony Kitchen
Kalamansi Chutney / Acar Limau Kasturi - Lisa's Lemony Kitchen from farm8.staticflickr.com
Acar tidak boleh di biarkan didalam periuk atau kuali lebih dari 1 hari. Masukkan bahan 8,9, dan 10. Acar yang siap di masak di masukan kedalam beden besar. Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar. Kacau dan biarkan hingga rempah wangi kemudian masukkan sedikit air. Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni.

Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar.

Masukkan limau bersama 2 sdb gula (gula separuh dr bahan 1), garam dan cuka kedalam balang atau bekas yg sesuai dan tambahkan air agak2 tenggelam buah limau ja. Panaskan minyak dan taumis daun kari dan bahan kisar. Rasa masin dari limau jeruk dan lobak putih sudah mencukupi. Acar yang siap di masak di masukan kedalam beden besar. Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar. Kacau dan biarkan hingga rempah wangi kemudian masukkan sedikit air. Walaupon bukan peminat acar limau, tapi boleh pulak makan ni. Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Acar tidak boleh di biarkan didalam periuk atau kuali lebih dari 1 hari. Masukkan cili mesin dan goreng sampai naik minyak. Masukkan bahan 8,9, dan 10. Agak2 colour hijau kulit limau tu bertukar keperangan.**jgn rebus terlalu lama. Proses penyediaan acar limau 'telur buaya'.

Resepi Acar Limau / Acar Ikan Masin - Dapur Kak Noor : Masukkan gula, garam, gula merah dan cuka serta kacau sebentar.. Acar yang siap di masak di masukan kedalam beden besar. Kacau dan biarkan hingga rempah wangi kemudian masukkan sedikit air. Agak2 colour hijau kulit limau tu bertukar keperangan.**jgn rebus terlalu lama. Proses mencelur limau 'limau telur buaya '. Acar tidak boleh di biarkan didalam periuk atau kuali lebih dari 1 hari.

Feature Ad (728)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel